৮ম শ্রেণির এ্যাসাইনমেন্ট (চতুর্থ সপ্তাহের জন্য) উত্তরপত্র বা সমাধান (ইংরেজি)

৮ম শ্রেণির এ্যাসাইনমেন্ট (চতুর্থ সপ্তাহের জন্য) উত্তরপত্র বা সমাধান

(ইংরেজি)

Class 6, 7, 8, 9 English Assignment Answer (4th Week)

English Assignment Answer (4th Week)

Change the assertive sentence to interrogative

1) It was a great sight.

Ans: Wasn’t it a great sight?

2) No one can tolerate this.

Ans: Who can tolerate this?

3) Nobody salutes the setting sun.

Ans: Who salutes the setting sun? / Does anybody salute the setting sun?

4) Gulliver could hear his watch ticking in his pocket.

Ans: Couldn’t Gulliver hear his watch ticking in his pocket?


Class 6, 7, 8, 9 BGS Assignment Answer (4th Week)

Class 6 Assignment

Class 7 Assignment

Class 8 Assignment

Class 9 Assignment


5) It is useless to cry over split milk.

Ans: Isn’t it useless to cry over split milk?

6) The beauty of nature is beyond description.

Ans: Isn’t the beauty of nature beyond description?

7) Everybody has heard of Darwin.

Ans: Who doesn’t have heard of Darwin? / Who hasn’t heard of Darwin?

8) He has his dinner at seven every evening.

Ans: Doesn’t he have his dinner at seven every evening?

9) I told him to practice regularly.

Ans: Didn’t I tell him to practice regularly?

10) Virtue has its own reward.

Ans: Doesn’t virtue have its own reward?


Class 6, 7, 8, 9 English Assignment Answer (4th Week)


The place I visited last

Travelling is always a great fun for me. Last year I went to my uncle’s house in Sylhet. Last year, in the summer holiday, my uncle invited me and my family to go there . I told my father about that. He told me that he couldn’t go with us neither mother. So I called my friends to go with me. 3 of them agreed to go with me.We decided that we would go there by bus. Though it will take too much time, but we love the bus journey. We started the journey early in the morning. It took almost 7 hours to reach there. My uncle welcomed us warmly. We went to my uncle house and take some rest, have some food and gossiped too much that day. Next day we decided to go travel Sylhet. We already choose some place to go. At first we went to the Bisanakandi. Bisanakandi is a very beautiful place, adorned with hills, stones, waterfall and river. We spend more than 3 hours there. Then we went to the Shahjahal Darga Sharif. It is really a holly place. More than thousands people came to take prayer in here from home and abroad. Then we also went to the Lalakhal, Pang Thu Pai, KhadimNagar National Park, and specially the tea garden. We take several kinds of tea and they all are delicious. We spend 5 days there. And the last day we went to see Juflong. It is really an amazing place. I really enjoy those days very much. I can’t forget the journey.

Get All Details Here: ☛☛☛☛☛☛☛☛

Class 6, 7, 8, 9 English Assignment Answer (4th Week)

৬ষ্ঠ থেকে ৯ম শ্রেণি পর্যন্ত (৪র্থ সপ্তাহের) এ্যাসাইনমেন্ট প্রকাশ সাথে PDF ডাউনলোড

This post was last modified on November 20, 2020 9:40 pm

Leave a Comment
Disqus Comments Loading...

Recent Posts

জনপ্রিয় ১০ টি ইংরেজি প্রবাদ বাক্য জেনে নিন

টাকায় বাঘের দুধ মেলে।A golden key can open any door.Sufficient money can accomplish anything. ভাত… Read More

28 seconds ago

৬ষ্ট শ্রেণির এ্যাসাইনমেন্ট (পঞ্চম সপ্তাহের জন্য) উত্তরপত্র বা সমাধান (গণিত)

Class 6 Math Assignment Answer 5th Week ৬ষ্ট শ্রেণির এ্যাসাইনমেন্ট (পঞ্চম সপ্তাহের জন্য) উত্তরপত্র বা… Read More

8 hours ago

এসএসসির ৭৫ ও জেএসসির ২৫ শতাংশ নিয়ে এইচএসসির ফল

শিক্ষামন্ত্রী ডা. দীপু মনি বলেছেন, ‘এইচএসসির ফল নিয়ে বিশেষজ্ঞরা তাদের সিদ্ধান্ত জানিয়েছেন। এসএসসি ও জেএসসির… Read More

24 hours ago

শীতের শুরুতেই করোনা-কাঁপুনি, দেশজুড়ে আক্রান্ত প্রায় ৪৫ হাজার – Kolkata24x7

নয়াদিল্লি: শীতের মরশুমের শুরুতেই করোনা নিয়ে নতুন করে উদ্বেগ বেড়েছে গোটা দেশে। গত ২৪ ঘণ্টায়… Read More

1 day ago

৫ম সপ্তাহের অ্যাসাইনমেন্ট প্রশ্ন উত্তর 5th week assignment ‍Ans

৫ম সপ্তাহের অ্যাসাইনমেন্ট প্রশ্ন উত্তর 5th week assignment ‍Ans ৬ষ্ঠ থেকে ৯ম শ্রেণির ৫ম অ্যাসাইনমেন্ট… Read More

1 day ago

বিসিএস পরীক্ষার্থীদের জন্য সাধারণ জ্ঞানের প্রস্তুতি

আসছে ৪১তম বিসিএস। প্রতিযোগিতার মাঠে নামতে প্রস্তুতি নিচ্ছেন মেধাবীরা। বিসিএসে নানা বিষয়ের প্রস্তুতি নিতে হয়।… Read More

2 days ago